Mgr inż. Marta Tarasiewicz
Absolwentka Technologii żywności i żywienia człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym we
Wrocławiu oraz studiów podyplomowych kierunku Dietetyka Krakowskiej Wyższej Szkoły Promocji
Zdrowia. Od początku 2016 roku wykładowca oraz ćwiczeniowiec w Niepublicznej Wyższej Szkole
Medycznej we Wrocławiu również na kierunku Dietetyka. Dziedziny, którymi się zajmuję to: żywienie
w wybranych jednostkach chorobowych, żywienie na różnych etapach rozwoju człowieka, żywienie w
sporcie, chemia żywności, suplementacja, interakcje leków z żywnością, ziołolecznictwo,
charakterystyka poszczególnych diet, diety alternatywne, kuchnie świata, analiza żywności wraz z
sensoryką, bezpieczeństwo żywności, toksykologia żywności. Dodatkowo od 3 lat współpracuję z
wrocławskimi klubami seniora poruszając najnowsze tematy dotyczące odżywiania. Praca z ludźmi
przynosi mi ogromną satysfakcję oraz motywuje do nieustannego rozwoju jak również uwalnia
pokłady pozytywnej energii, którą zawsze staram się dzielić.

TOMASZ HAŁAS

Wykładowca ATS

Zadzwoń teraz!